tisdag, 24 maj 2016 21:14

Fotvård och Göteborgsvarvet

Skrivet av

Full rulle när över 50 000 löpare springer Göteborgsvarvet och precis som vanligt många leende ansikten och en härlig stämning. I år fanns Cias fotvård på plats i sällskap med andra fotvårdsspecialister från Sveriges fotterapeuter.

söndag, 12 oktober 2014 20:02

Höstboost

Skrivet av
söndag, 12 oktober 2014 20:02

Höstboost

Skrivet av

Lördag förmiddag den 11/10-2014 mellan 9-13 anordnade Cias Fotvård och Pernilla Dahnberg på Pilatesstudion en gemensam friskvårdsaktivitet, Höstboost. En må bra dag för kropp & själ.

Ett gäng glada tjejer hade anmält sig och dagen började med ett stärkande Pilatespass med Pernilla. Därefter fanns det tid för mingel och lite gott att äta och energigivande aloe vera dyck med tranbär.

Dagen fortsatte sedan med övningar i att vara närvarande i nuet med mindfulness och avslutades med Cias Fotvårds fotspa. Här bjöds det på uppmjukande fotbad, filning av fötter, sockerpeeling, inpackning med fotsalva special och avslutades med en skön fotmassage.

När förmiddagens aktiviteter var avklarade kände sig alla mycket avslappnade och nöjda och kunde ge sig ut i det fina och soliga höstvädret med alla sinnen öppna.

Tack alla ni som var med och gjorde Höstboosten så bra!

söndag, 12 oktober 2014 12:47

Recept på frukostbullar från Höstboost

Skrivet av

Frukostbullar

Degen och bullarna görs i ordning på kvällen och morgonen efter är det bara att sätta in dem i ugnen så finns det nygräddade frukostbullar att njuta av till frukosten.

·        50 gr jäst

·        4 dl kall mjölk

·        1 dl lättkesella

·        4 msk rumsvarmt smör

·        2 tsk salt

·        12-14 dl vetemjöl

·        1 uppvispat ägg

·        Flingsalt

 

Rör ut jästen i mjölken. Tillsätt kesella, smör, salt och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en smidig deg. Dela degen i 16 bitar och forma dem till runda bullar. Lägg dem på bakplåtspapper på en plåt. Lägg över en handduk och låt dem stå och jäsa i kylen över natten.

(Mjölet kan blandas med andra mjölsorter som t. ex dinkelmjöl, grahamsmjöl mm. Man kan också tillsätta linfrön eller solroskärnor i mjölblandningen).

 

Ställ ugnen på 250 grader och pensla bullarna med ett uppvispat ägg. Strö på flingsalt och grädda bullarna mitt i ugnen ca 8-10min.

Njut med en god ost och marmelad!

söndag, 08 december 2013 15:48

En dag för rekreation

Skrivet av

Lördagen den 7/12-2013 hade Pilatesstudion och Cias Fotvård ett gemensamt event. Det var ett lyckat arrangemang där våra engagerade deltagare fick prova på ett stärkande pilatespass, lära sig en del om att vara närvarande i  nuet med mindfulness och slutligen en mjukgörande fotspabehandling med sockerskrubb och inpackning med aloe vera krämer och avslutningsvis en skön fotmassage. Mellan aktiviteterna fanns det tid för mingel med lite gott att äta och dricka. Några små nyttiga "snapsar" i form av färskpressad aloe vera juice serverades efter pilatespasset och gjorde oss alla lite extra pigga och glada.

Tack alla ni som var med och gjorde denna dagen till En bra dag för rekreation! 

onsdag, 20 november 2013 21:04

Samarbete med Pilatesstudion

Skrivet av

Pernilla Dahnberg på Pilatesstudion och jag bestämde oss att träffas en dag och sitta och arbeta ihop. Eftersom vi jobbar som egna företagare kan det vara roligt att för en dag få en "arbetskamrat" att bolla idéer  och ta en fikapaus med. Vi valde att sitta på Coffice i Falkenberg och där föddes idén om att det skulle vara roligt att göra något tillsammans. Det resulterade i kommande aktivitet den 7/12 som vi kallar för:

Kom i balans i advent med en dag för rekreation.

Pernilla är fotograf men brinner för träning och hälsa och har därför utbildat sig till instruktör i klassisk pilates och mindfulness.

Pilates är en effektiv helkroppsträning som ger ökad rörlighet och stärker och balanserar kroppen på djupet.

Mindfulness handlar bl.a om att vara medvetet närvarande i nuet och med lite träning kan det ge positiva effekter som minskad stress och oro, bättre sömn och ökad koncentrationsförmåga.

Efter ett pass med pilates, träning i mindfulness och avslutningsvis en fotspabehandling med avslappnande fotmassage  tänker vi oss att den här dagen blir en riktigt skön dag för dig själv där du går hem glad och avslappnad men med mycket ny energi.

söndag, 28 juli 2013 13:05

Falkenbergs Stadslopp 2013

Skrivet av

Lördagen den 27/7-2013 var det återigen dags för Falkenbergs Stadslopp och Cias Fotvård fanns på plats för att ge trötta fötter en energigivande fotmassage med Heat Lotion, Aloe First och MSM från Forever Living, vilket uppskattades av många. Dessa produkter används med fördel i samband med träning och bidrar till att minska träningsvärk och stela leder.

Under dagen fanns jag även tillgänglig för de som inte var med och sprang loppet och erbjöd kostnadsfri rådgivning om fötter och fotproblem och det gavs möjlighet att prova på de härliga Aloe Vera produkterna.

Detta var ytterligare en av många härliga folkfestsdagar i Falkenberg 2013. 

tisdag, 09 juli 2013 00:14

Alzheimerfonden

Skrivet av

Fint diplom signerat Stefan Sauk, ordförande i Alzheimerfonden.

tisdag, 14 maj 2013 21:00

Hjärnslaget 12/5-2013

Skrivet av

På Falkenbergs Golfklubb spelades i söndags tävlingen Hjärnslaget  som arrangeras på ett 30-tal klubbar runt om i Sverige till förmån för Alzheimerfonden. Cias Fotvård var med och bidrog till fonden genom att erbjuda fotmassage till trötta golffötter.

måndag, 06 maj 2013 16:49

Fothälsodagen 7 maj 2013

Skrivet av

Fothälsodagen 7 maj 2013

Visste du att:

  • Problem med fötterna är fyra gånger vanligare hos kvinnor än hos män
  • Vårtor orsakas av virus
  • Diabetes är en...
Sida 1 av 2
Clear text