tisdag, 13 november 2012 21:36

Hur går en behandling till?

Skrivet av 

Så här går en medicinsk fotvårdsbehandling till hos Cias Fotvård:

Först får fötterna sitta i ett varmt, väldoftande och uppmjukande fotbad. Därefter torkas de torra med en mjuk handduk av ekologisk bomull. En övergripande ”besiktning” av fötterna görs och sedan klipps, rensas och slipas naglar och nagelband. 

I nästa steg behandlas eventuella problem,  t.ex. förhårdnader, liktornar, nageltrång, vårtor, hälsprickor mm. Du får också råd om vad du själv kan göra för att sköta om dina fötter på bästa sätt. Till putsning av naglar och fötter används en speciell slipmaskin och för att ta bort förhårdnader använder jag skalpell. Vad som sedan återstår är finputsningen med att jämna till huden på fötterna och tårna med att fila dem mjuka. Därefter smörjs fötterna in med en individuellt anpassad fotcrème och behandlingen avslutas med en skön fotmassage.

Läs 2181 gånger Senast ändrad tisdag, 13 november 2012 21:46
Cia

Jag heter Cecilia ”Cia” Ekenhard och startade Cias Fotvårdsklinik i Skrea den 5 december 2011.

Efter många år som affärsresekonsult skolade jag om mig till medicinsk fotterapeut vid Borås Yrkeshögskola, där jag tog min examen våren 2011.

Medicinsk fotvård innebär att jag gör en fotanalys och därefter behandlar jag eventuella problemområden samtidigt som båda fötterna genomgår en grundläggande behandling. Jag har även bred kunskap om hur sjukdomar som diabetes, psoriasis och reumatism kan påverka fötterna.

Jag är medlem i branschorganisationen Sveriges Fotterapeuter och innehar behandlingsskadeförsäkring.

Epost Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Lämna en kommentar

Kontrollera att du skriver in (*) obligatorisk information där detta anges. HTML-kod är inte tillåtet.

Boka tid hos Cias Fotvård, nu på webben

 

 

Nu kan Du boka tid direkt från min hemsida. 

Välkommen!

 

Clear text