söndag, 27 januari 2013 12:43

Psoriasisläger i Falkenberg 2012

Skrivet av 
Fotvård i samband med psoriasisläger Fotvård i samband med psoriasisläger

 

Under en vecka i somras anordnade Psoriasisförbundet ett läger på Bobergsgården i Falkenberg där årets tema var att lära sig må så bra som möjligt med psoriasis. 

 

Att delta i olika föreläsningar samt genom att träffa och samtala med andra i samma situation ökar kunskapen om sjukdomen och därmed också möjligheten att kunna leva ett så bra liv som möjligt.

En förmiddag hade jag förmånen att få vara med och presentera Cias Fotvård och hålla ett föredrag om hur psoriasis och psoriasisartrit kan påverka fötterna.

När fötterna är drabbade av psoriasis är det extra viktigt att ta väl hand om dem för att kunna hålla uppe en god livskvalité. Här kunde jag bidra med goda råd om vad man själv kan göra för att hålla fötterna i fin form samt när det kan behövas professionell fotvård utförd av en medicinsk fotterapeut och hur en sådan arbetar.

Därefter fick deltagarna möjlighet att göra en enkel fotvårdsbehandling på sig själva, vilket innebar att fötterna stoppades ner i ett fotbad bestående av plastpåsar med varmt vatten och en skön, mild tvål. Där fick fötterna mjuka upp sig i 5-10min och sedan filades fötterna mjuka innan de avslutningsvis blev insmorda med en härlig och välgörande fotsalva. Under tiden som denna egenvård av fötterna pågick fanns det gott om tid att ställa frågor och jag kunde gå runt och titta på diverse problemområden och svara på allehanda frågor.

Ett härligt och nyfiket gäng på ca 25 personer var det som deltog i min aktivitet. Se bild ovan.

Läs 1732 gånger Senast ändrad söndag, 27 januari 2013 12:54
Cia

Jag heter Cecilia ”Cia” Ekenhard och startade Cias Fotvårdsklinik i Skrea den 5 december 2011.

Efter många år som affärsresekonsult skolade jag om mig till medicinsk fotterapeut vid Borås Yrkeshögskola, där jag tog min examen våren 2011.

Medicinsk fotvård innebär att jag gör en fotanalys och därefter behandlar jag eventuella problemområden samtidigt som båda fötterna genomgår en grundläggande behandling. Jag har även bred kunskap om hur sjukdomar som diabetes, psoriasis och reumatism kan påverka fötterna.

Jag är medlem i branschorganisationen Sveriges Fotterapeuter och innehar behandlingsskadeförsäkring.

Epost Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Lämna en kommentar

Kontrollera att du skriver in (*) obligatorisk information där detta anges. HTML-kod är inte tillåtet.

Boka tid hos Cias Fotvård, nu på webben

 

 

Nu kan Du boka tid direkt från min hemsida. 

Välkommen!

 

Clear text