söndag, 12 oktober 2014 12:47

Recept på frukostbullar från Höstboost

Skrivet av 

Frukostbullar

Degen och bullarna görs i ordning på kvällen och morgonen efter är det bara att sätta in dem i ugnen så finns det nygräddade frukostbullar att njuta av till frukosten.

·        50 gr jäst

·        4 dl kall mjölk

·        1 dl lättkesella

·        4 msk rumsvarmt smör

·        2 tsk salt

·        12-14 dl vetemjöl

·        1 uppvispat ägg

·        Flingsalt

 

Rör ut jästen i mjölken. Tillsätt kesella, smör, salt och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en smidig deg. Dela degen i 16 bitar och forma dem till runda bullar. Lägg dem på bakplåtspapper på en plåt. Lägg över en handduk och låt dem stå och jäsa i kylen över natten.

(Mjölet kan blandas med andra mjölsorter som t. ex dinkelmjöl, grahamsmjöl mm. Man kan också tillsätta linfrön eller solroskärnor i mjölblandningen).

 

Ställ ugnen på 250 grader och pensla bullarna med ett uppvispat ägg. Strö på flingsalt och grädda bullarna mitt i ugnen ca 8-10min.

Njut med en god ost och marmelad!

Läs 862 gånger
Cia

Jag heter Cecilia ”Cia” Ekenhard och startade Cias Fotvårdsklinik i Skrea den 5 december 2011.

Efter många år som affärsresekonsult skolade jag om mig till medicinsk fotterapeut vid Borås Yrkeshögskola, där jag tog min examen våren 2011.

Medicinsk fotvård innebär att jag gör en fotanalys och därefter behandlar jag eventuella problemområden samtidigt som båda fötterna genomgår en grundläggande behandling. Jag har även bred kunskap om hur sjukdomar som diabetes, psoriasis och reumatism kan påverka fötterna.

Jag är medlem i branschorganisationen Sveriges Fotterapeuter och innehar behandlingsskadeförsäkring.

Epost Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Lämna en kommentar

Kontrollera att du skriver in (*) obligatorisk information där detta anges. HTML-kod är inte tillåtet.

Boka tid hos Cias Fotvård, nu på webben

 

 

Nu kan Du boka tid direkt från min hemsida. 

Välkommen!

 

Clear text