måndag, 05 november 2012 10:19

Tips för fina fötter

Skrivet av 

Ta hand om dig själv och dina fötter i höst. Du vet säkert hur du ska göra men grejen är att det ska bli av. Våra fötter utsätts varje dag för stora påfrestningar och är faktiskt värda att bry sig om, så prioritera in en stund ibland för en egen liten fotspabehandling. Det är avkopplande för både kropp & själ och ger en känsla av vardagslyx.

 

 

Välj ett lugnt ställe där du får vara ifred, sitta bekvämt och kunna varva ner. Förbered med en kopp te eller något annat som du tycker är gott och avkopplande. Tänd några stearinljus så det känns lite mysigt.

Häll upp ett varmt fotbad med någon skön tvål eller fotsalt och kanske en liten skvätt olivolja i. Låt fötterna koppla av i badet 10-15 min så eventuellt hårda hudpartier mjukas upp. Naglarna blir då också lättare att klippa.

Är dina fötter ofta kalla? Ett tips är då att massera in Aloe Heat Lotion på dina fötter innan du stoppar ner dem i fotbadet.

Ta upp och torka fötterna, klipp naglarna rakt av och inte ner i kanterna. (Klipper man för långt ner kan det bli nageltrång). Om kanterna känns vassa så fila hörnen med en nagelfil så de inte skaver mot intilliggande tår. (Här behövs det lite mer ljus än bara stearinljus).

Fila bort förhårdnader med en fotfil av sandpapper.( Det finns metallfilar men har ni en sådan så kasta den i metallåtervinningen. De är alldeles för riviga och gör mer skada än nytta).

Efter filningen tycker jag om att ge fötterna en peeling. Själv använder jag för tillfället en sockerskrubb från Rapsodine. Massera in skrubben på fötterna och skölj därefter av dem igen.

Nu är det dags att torka fötterna noga, framför allt mellan tårna. (där kan man annars lätt få fotsvamp).

Smörj in fötterna med en skön fotcrème och njut av känslan att ha rena, lena, fina och välmående fötter.

Ibland kan fötterna ha problem med hälsprickor, mycket tjocka förhårdnader, liktornar, nageltrång, förtjockade naglar eller annat. Då behövs det professionell medicinsk fotvård för att komma tillrätta med det. Hos mig får du också individuella råd om hur du bäst sköter om dina fötter och förebygger fotproblem. Efter en grundlig fotvårdsbehandling hos mig är det lättare och roligare att själv sköta om dina fötter eftersom du gärna vill behålla resultatet med fina fötter.

Välkommen!

 

 

Läs 2797 gånger Senast ändrad torsdag, 08 november 2012 10:33
Cia

Jag heter Cecilia ”Cia” Ekenhard och startade Cias Fotvårdsklinik i Skrea den 5 december 2011.

Efter många år som affärsresekonsult skolade jag om mig till medicinsk fotterapeut vid Borås Yrkeshögskola, där jag tog min examen våren 2011.

Medicinsk fotvård innebär att jag gör en fotanalys och därefter behandlar jag eventuella problemområden samtidigt som båda fötterna genomgår en grundläggande behandling. Jag har även bred kunskap om hur sjukdomar som diabetes, psoriasis och reumatism kan påverka fötterna.

Jag är medlem i branschorganisationen Sveriges Fotterapeuter och innehar behandlingsskadeförsäkring.

Epost Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Lämna en kommentar

Kontrollera att du skriver in (*) obligatorisk information där detta anges. HTML-kod är inte tillåtet.

Boka tid hos Cias Fotvård, nu på webben

 

 

Nu kan Du boka tid direkt från min hemsida. 

Välkommen!

 

Clear text